About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

29 May 2009

Preparation b4 sailing....

Last week aku dpt call dr lawyer rumah utk sign SMP rumah yg kami beli...argh lama gile amik masa. yerlah tggu pemaju send geran umah....susah juga beli umah ni rupanya. lps satu2, yerlah aku beli ngan owner so byk kena wat sendiri.pastu lak my hubby dh nk sailing so kena wat cepat2...kalu lambat alamaknya 6bln lg baru dpt settle...so smlm aku off day ler sbb nk p pejabat lawyer then hubby lak nk antar pasport kt company sbb dorg nk wat visa...kira2nya kami plan nk kuar dlm tghari sbb nk sign agreement after lunch.. tup2 company hubby call suh dia pi wt medical checkup... senget tul lah!!..awal2 tak bgtahu. suka sgt myusahkan org lain. hubby aku bgtahu paling kurang 2jam depend ngan patient dtg, kalu ramai lmbt lah dorg checkup...

Lebey krg kul 12tgh kami msk kl then kami park kete kt kg Baru sbb nk pi terus kt bangunan Dayabumi tuh pepaham jer org nk kuar lunch, takut jln lak jam..kt kg baru kami naik train pi CM..pastu jln kaki plak, bkn main laju kami jalan. yelor takut tak smpt nnt....sesampai kt klinik Kita kt bgnan dayabumi tuh, masing keletihan.nasiblah tak ramai org sgt..so hubby register, ada ler 4,5 org kapal yg nk checkup jugak...katanya hubby bykkan company kapal wt medical checkup kt situ gak..yg kelakarnya dorg ni checkup mcm nk masuk tentera...hikhik.

Checkup amik masa 1jam nasib lah awal gak..so 130tgh dh siap. so kami cau lik kg Baru amik kete n nk amik duit ler sbb nk settle saki-baki deposit umah n byran utk lawyer...pusing kt kg Baru cari bank alih2 blackout plak.so kami pon tpaksa pi klcc plak...alahai penat giler powot dh gendang-gendut ni..sesampi klcc cari parking plak bkn main susahnya..ermm seme org pakat duk lunch kt klcc, kayo sungguh dorg nih..hikhik.after dpt parking kami tpaksa bpecah sorg pi maybank sorg lagi pi cimbank..ramai plak org. aku nk kena amik duit kt kaunter..lecehnya..huhu.dh kul 2 nih...tpon lawyer bgtahu kami lambat...

Dh setle seme kami decide nk naik teksi jer ke pejabat lawyer kt Heritage House sbb takut tak sempat. kete kami tinggal jer kt KLCC....smpi kt pej lawyer tuh dh kul 245pm..lmbt giler sudah !! huhu..owner rumah kami tuh dh ada..dia pon tlewat gak,nasiblah. kalu tak segan siot...kbtulan lawyer umah tuh cousin my hubby so proses sign agreement bjln lancar..so ni lah first time kami menandatangani agreement..ketaq jugak tgn aku dbuatnya..mcm artis pon ada..kena sign situ-sini...hikhik..ermmm hubby dh jumpa sedara sakan ler dorg bcerita dlm loghat dorg so aku sengih jerlah, mcm itik n ayam tp ada jugaklah yg paham skit2...dh kul 4pm kami kuar dr pej lawyer pi klcc plak..naik teksi jugak ler.pastu kami terus ke bgnan Angkasa Raya sbb dpn klcc jer...sesampi kt company hubby tuh( baycorp ship management sdn bhd a.k.a gagasan carrier sdn bhd) , dia msk jumpa bdk opis yg incharge psl passport then dorg nk sembang plak so kena lah aku tggu kt lobby company..erm byk kotak2 tsusun, rupenye dorg nk pindah kt menara apa ntah dekat2 situ gak ...so hubby dh setle seme, kami pon cepat2 lik sbb dh kul 445pm nnt org kuar opis mst jam plak..letih lah kl ni skit2 nk jam..aku pon tak paham lah!!setiap masa nk jam...hu2. kami tak mkn lg n perut dh lapar gile...so kami singgah kt kfc sg besi tapau 1bucket utk family set...

Smpi umah dh kul 6pm..penatnya arini..smpi umah tgk hana baru pas mandi ngah main2 ngan anak buah aku...nasiblah mak aku dtg, kalu tak haru-biru dbuatnya..yelor takkan nk bwk si kecik tuh kehulu-kehilir....shian hana smpi skrg kami tak kotakan janji kami nk bwk dia pi tesco...takutlah dgn wabak H1N1..baby senang dpt jangkitan so better aku simpan dia kt umah...tp ayah dia janji nk bwk dia jalan2 pusing apartment arini....suka sgtlah hana tuh, dpt pusing area tuh pon jadilah...hik2

8 comments:

Notes From My Diary said...

sye juge yg tk berumah lgi... hehe...

MamaHana said...

hi sis, settle kn wedding tuh dulu.baru leh pk umah...ha kn dh ada 'bilik' so takyah susah2 wat rumah..hehehe

Notes From My Diary said...

hehe...

iNtAn aIzaN said...

Salam :)

Yup..itulah En Hubby sy :) slamat Berkenalan..
Nak pnggl ape yer..Mamahana?

Choomel baby :)

HaninFarshid said...

hello mama hana...salam perkenalan :) cute baby..

Yat Ekhram said...

akak,

hubby dah naik kapal ke blom??

MamaHana said...

hi hanin,
salam pkenalan..thanks, u baby also cute da..


hi yat,
hubby 16hb ni ke indon..hu2.

MamaHana said...

Intan,

slmt bkenalan...panggil ilah jer.kim slm kt hubby u k...