About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

20 May 2009

Bucuk!!

Harini hana dh umur 2 months 1week 5days...kejap jer masa blalu.kuikui..mcm baru bape hari ja..skrg ni dia dh berat dkt 5kg..masa keluar aritu alahai kecik jer...2.55kg jah, riso dbuatnya. skrg ni nangis skit sumbat susu...2jam skali kami akan bg susu mlainkan dia tido, kami tak usik lah....sofar stakat ni dia tak meragam lah.senang sgt jaga dia...yerlah minum,main,tido...tu jer yg dia tahu.tp kalu kembung perut haru jugak dbuatnya,yerlah nangis2 saja...masa tu ler kami blari,sorg akan grg pasir utk buat 'demah' (tak tahu korg wat mcm ni tak) & sorg lg akan gosokkan minyak yuyie kt perut...so bile proses 'demah' djlnkan dia diam jah,rasa syok kut. pastu mula lah mngeluarkan gas2 karbondioksida (tak tahu btl tak istilah aku guna ni)...hikhik...Erm lupa plak nk bgtahu anak aku namanya Nur Safiyah Hana, maksudnya cahaya=tenang=murah rezeki. dulu aku plan nk letak Nur Zenia Hana , zenia tuh maksud type of flowers. tp ramai yg tak setuju dgn nama tuh (tensen aku dbuatnya)...yer lor sebutan tu mcm org putis lah, takut makna lain lah,bla2.....tp takperlah safiyah pon ok gak..nnt anak seterusnya aku letak lah nama tuh....hikhik. Aku panggil dia hana masa dlm pewut lg,so bile kuar tuh bile panggil hana dia akan padang kt kita, mcm dh tahu nama dia hana...sbb kata doktor baby dlm pewut blh dgr apa yg kita ckp, sbb time tu otak baby dh mula memberi ransangan...sp pada bakal ibu2 try lah panggil anak semasa dlm kandungan lagi...hihi.....

masa untuk bermain....






masa untuk tido.....


4 comments:

Yat Ekhram said...

alolololo cutenya bb pinkkkkkkk!

ni yg rase nak nak nak bb pink gak :)
kak ila beli kat mana ahhh mainan hana tu,yg cam bouncer tu??

MamaHana said...

hikhik...bb gurl kena pinky skit.yat dh scan? boy@gurl?? mainan tuh kt tesco. tp kat shopping cmpleks pon ada kt tmpt mainan kanak2 @ baby...

Notes From My Diary said...

pinky abes... k ilah, kite nk baby boi la... jai yg nk sesgt baby gal...

MamaHana said...

oooo mcm gtu ye anis...ermm tgklah nnt kuar boy ke gurl..tp makesure kena preggy dulu...!!!hikhik