About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

19 May 2009

Saman..

---> Di atas permintaan Anis, so saman dh dibayar tau...!!!


[ Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya? ]

Pertama kalinya eak??sure kt puo, kt jab aku jmsk (jab. matematik,sains, computer). kelas dorg tumpang kt department aku ler, sbb department marine dh lama so bgnan pon dh usang so tak cukup kela. tpaksalah tubpindah-randah…mnyibuk jerk dorg ni k t situ. Aku tnampak dia n kekawan dia bjalan utk ke Kafe…so tu ler first time aku tnmpak dia…tp kalu ptemuan (dating) kami yg ptama kalinya kt restoran kt medan gopeng……apa ntah namanya (tak ingat sudah).

[ Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri-ciri pada dirinya ketika mula-mula berkenalan? ]

Erm pandangan???dia pendiam n aku yg tlebih ckp .aku pon tak tahu mcm mana ciri2 dia ketika itu, nk kata romantic tak, nk kata gentlement pn tak, nk kata hensem pon tak…tp mayb disebalik itu ada aura yg membuatkan aku smpi tgila2 bayang kt dia…. Tp seingat aku dulu dia selalu pkaikan helmet utk aku kiranya romantic gak lah… (dulu naik mtr jerk, kekadg tu pinjam mtr member especially motor jai), tp bile ada kete ni, tak pernah plak buka pintu kete….ntahlah aku sendiri pon tak tahu dia mcm mana!!!!!!!!

[ Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda? ]

Perasaan???hikhik ni kelakar skit…dia mluahkan prasaan via email sbb dia malu n takut nk bgtahu face to face..ho2. so dpt email tu rasa nk terjun bangunan jerk, gembira sgt waduhh!!….yerlor aku kan lama jatuh cinta kt dia…hikhik

[ Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya? ]

ermm apa eak?? sorry dh lupa lah…

[ Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin? ]

Setelah aku abih blajar n keje. Dia plak dh stable dr segi kewangan n keje.. Erm lbh kurang 8thn ler…

  • Declare couple – 19/08/2000
  • Engagement – 18/02/2007
  • Nikah – 24/05/2008
  • Majlis Perkahwinan – 25/05/2008

[ Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang? ]

Erm 11 months 3 weeks 3 days…nextweek our anniversary yg pertama..

[ Kejutan yg pernah dia buat pada anda? ]

1) Sebelum kawen...dia sign off tak bgtahu. alih2 bgtahu dh on the way nk dtg jumpa aku (byk kali lah jugak dia wat gtu). pastu hadiahkan aku teddy bear n roses..

2) Selepas kawen... dia blk kl jenguk aku then 2 jam after tu dia lik ke kapal..huhu..Bile dia sailing, dia selalu hantar kan aku 1 kotak coklat ..smpi 1 bln baru abeh…(ye lor mkn sorg2 n ngan hana dlm pewut) hikhik


[ Perancangan anda dan dia dalam rumahtangga? ]

Skrg kami ada seorang anak, rumah sendiri, 1 kereta, 1 skuter…..So our planning;

  1. My hubby akan amik course Combined chief and 2nd Engineer 3000kw or more (U.V.) Motor.
  2. Aku lak akan amik Master In Education
  3. Pastu kami nk beli kereta Swift (aku punye) n Motorbike (dia punye).
  4. Nk tambah anak, seramai yg mungkin b4 kami tua..sbb umur 35thn kami dh nk pencen, so ada lagi 7thn...hehe

[ Bagaimana dia melayani karenah anak-anak? ]

Melayan anak??erm now dia jadi mr.mama…dia yg mandikan, minumkan susu, tidurkan anak…blh dikatakan seme dia yg buat sbb aku lik keje dh lewat petang so nk spend time for my baby pon hanya beberapa jam jer then dia tido…Dia memang seorang ayah yang amat penyayang. Thank u so much..muakhhh!!

[ Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda? ]

Seme okies…kalu belah aku dia jd paksu. anak buah seme masyuk lah ngan dia sbb anak2 buah aku dh besar2 n tambahan plak ramai lelaki so dia leh wat geng lah. adakalanya pi kuar minum n tgk bola sesame..ngan adik-bradik aku pon ok lgpon kami kenal dh agak lama so dh familiar dh ngan nama dia tuh…hakhak…

Sebelah husband pon ok gak….adik-bradik dia seme baik2 ngan aku. anak buah panggil kt aku mak jang…yg tak dpt aku lupa skali ayah dia sbb suka panggil aku ‘menantu ayah’…kalu tpon aku yg mula2 skali mst dia tanya ‘ menantu ayah sihat ke tak??’ hikhik…kekdang tuh dorgngejek panggil aku ‘menantu ayah’… hikhik

Extra [ Ucapan dia yang anda tidak dapat lupakan? ]

  1. Masa bercinta dia selalu ucap ‘sayang awak’.
  2. Masa clash kami utk beberapa minggu then aku pegi jumpa dia utk hantar segala brg2 dia….masa dia antar aku naik bas, aku bg brg2 tu. dia tak mahu terima ..then dia said ‘ kalau awak perlukan saya, dtg lah pada saya. saya akan sentiasa menunggu awak disini’…ayat tu buatkan aku mnangis tak engat,.sori syg, dulu i tak tahu yg mana kaca n yg mana permata…. then minggu dpn tuh aku dtg ipoh jumpa dia, then kami pon continue couple…..so utk pengetahuan friends seme aku clash ngan dia bukan semata2 sbb aku dh ada pengganti tp ada sebab lain lagi..biarlah hanya aku n dia jer tahu…hehe
  3. Masa aku dlm bilik bersalin, after baby kuar dia bisikkan ke telinga aku ‘Terima kasih kerana melahirkan zuriat utk abg’…aku hanya tersenyum n bsyukur sgt sbb baby kami selamat.

5 comments:

Notes From My Diary said...

ngew ngew ngew... siap extra lagi... besh...

p/s: congrats sbb bertahan dengan lamanya utk long distance relationship neh... impress...

Notes From My Diary said...

k ilah... saman k wawa plak...

mama hana said...

okies...

wawa said...

Woit takder citer lain ker?..asyik kisah cinta jer...jgn saman2 gua...gua tak makan saman punyer..he..he..

MamaHana said...

nk wat cmner wawa dh bercinta...so adalah kisahnya..hehehe