About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

19 August 2009

Kisah Ayah&Mama Hana...

Tanggal 19 Ogos 2000 meningatkan aku tentang memori daun pisang, ketika itu aku belajar di Politeknik Ungku Omar, Ipoh. Tarikh tersebut adalah tarikh keramat bagi aku&hubby, kerana tarikh tersebut tarikh kami ‘declare’ sebagai kekasih..hikhik. Masih kuingat lagi waktu itu, sesetengah kekawan aku yg lain celebrate anniversary setiap bulan. So, aku ni teringin lah jugak. budak2 katakan..Tapi masalahnya aku tak ingat bile tarikh kami declare. Tanya hubby dia lagilah tak amik note tentang tu seme…en.Hubby aku ni kiranya budak baru nk belajar bercinta yerlah firstlove..aku? dh ada cinta2 monyet tuh sblm ni. Jenuhlah kami pk bila tarikhnya, selepas dicari dan mencari tarikh tersebut akhirnya kami dpt menjejakinya iaitu pada 19 Ogos 2000. Maka harini genaplah kami menjalinkan hubungan selama 9 tahun. Ingat zaman muda-mudi dulu, ketika tu kami masing2 berumur 19thn..Bagi kami tarikh ini teramtlah penting dan bermakna dari tarikh2 keramat yang lain. Kenapa?? Kerana ianya bermula episode cinta kami. Setiap tahun, menjelangnya 19 Ogos kami akan bercerita tentang kisah masa lalu. Kisah kami jatuh cinta, bercinta & selepas bercinta. Setiap kenangan yang dilalui masih segar dalam ingatan kami. Dalam tempoh tersebut banyak kisah suka & duka serta susah & senang yang kami lalui bersama. Kami juga banyak pelajari tentang erti kehidupan. Sekejap jer masa berlalu,…..sekarang 19.08.09, kami telah pun mendirikan rumahtangga & mempunyai seorang zuriat sebagai tanda cinta dan kasih sayang kami.

Utk tahun ni, semlm kami dh wish sesame tp kami takleh nk sembang pjg sbb line phone my hubby tak berapa bgs..Mr.Hubby skrg anchor kt Indon…Harini pon hubby msg ‘ ingat x tarikh hari ni 9 thn lps? 1st day kita declare hub kita kn..muah3. I love u so much’… I love u too so much..sure ingat sayang!! Terima kasih mencintai ayang smpi ke harini
aku akan mencintainya sampai akhir hayatku…..

To : Mr.Rafizan……
With my whole heart and with my mind…..that loves to think about you.
With my lips…..that love to kiss you.
With my eyes….that love to look at you.
With my ears…..that love to hear you laugh.
With my arms…..that love to hold you
With my…..lets just say. “I miss and love you in mind, body, heart and soul".


Ni antara pic masa kami zaman muda-mudi...

17 comments:

HaninFarshid said...

happy anniversary...semoga happy2 selalu...of course bertambah happy dengan kehadiran anak yg cute ;)

~Pn.Ilah~ said...

Hanin,
Thanks for ur wishes..sya pon doakan agar awk pon happy2 selalu... :)

Afira said...

happy anniversary kak ilah

wawa said...

Aku doakan hubungan korang berdua bahagia selama-lamanya...semoga kasih sayang antara korang bertambah2..dan tiada akhirnya.~Amin~

~Pn.Ilah~ said...

Afira,
Thanks nora... :)

~Pn.Ilah~ said...

Wawa,
Amin...tq wawa mendoakan kebahagian kami.aku pon harap ko ngan bob berbahagia ke akhirnya...

iNtAn aIzaN said...

warh romantiknyer :)

smoga berkekalan hingga akhir hayat..

dr kami
Ezan & Jaafar

~Pn.Ilah~ said...

Izan&Jaafar...

Romantik ke??hehe.. just memori yg tidak luput diingatan..Thanks 4 ur wishes..

dianafirdaus said...

Hehehe..bestkan bila ingat zaman dolu2...sure senyum melirik sampai ke telinga ;)
Semoga berbahagia selalu...

~Pn.Ilah~ said...

Diana,
Kalu ingat kisah dulu-kala yg manis sure senyum mleret smpi ke telinga tp kalu kisah yg pahit,geram jer rasa..hikhik.

cipan said...

gamba2 tu sume penah tgk kecuali gamba tgh merempit hehe..odw p rnr kt terowong ke kak??kih kih kih..ke gunung lang??

~Pn.Ilah~ said...

hehehe..gmbr tuh masa blk dr chepor.pegi reramai, tu yg ada gmbr ngah merempit...gunung lang, r&r kt terowong ada kt umah..nnt nagee pi akak tunjuk..hehehe...

Haizales said...

happy anniversary my dear...i awal sehari dari u...18.8...

semoga kekal ke akhir hayat n di kurniakan anak2 yg ramai dan soleh, solehah ya..

~Pn.Ilah~ said...

oooo..i anniversary couple kalu wedding anniversary 25.5 dh lps tupon baru yg pertama..hehe

tq so much..Amin.

Haizales said...

Dear, happy Ramadhan..jgn mkn banyak sgt k..kan tgh treatment ;p

Mohd Fairuz bin Hamzah said...

sweet !!~

~Pn.Ilah~ said...

Haizales,
Ho2 tu yg paling sedih time berbuka..makanan kena pilih2...huhu.
susah lah ON DIET ni..

Apai,
thanks apai...apai ada masa ym akak..nk tanya psl photographer..:)