About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

10 August 2009

Weekend & Me...!!

Dis week aku tak dpt blk kg..huk2. Ni gara2 opismate aku dijangkiti H1N1, yerlah takut kalau2 aku tkena then aku menyebarkan ke seluruh ahli keluarga tambahan plak si kecik mudah sgt nk kena…bg mengelakkan apa2 tjadi baik aku korbankan rindu aku buat sementara waktu, bila dh ok aku akan lik ketemui si comel aku itu…hehe..

So sabtu lalu aku pergi melawat opismate aku kt spital Sg Buloh…aku just pi antar hamper kt dia, then bg kt kawan dia. Hamper tu hasil kutipan dr opismate yg lain... Aku tak melawat pon sbb dia masih kt bilik cermin. Lgpon takut gak sbb spital tu one of spital yg dikhaskan utk kuarantin mereka2 yg disyaki penghidap H1N1..aku doakan opismate aku tu cepat2 sembuh….

Pulang dr spital aku singgah kt tmpt jual bunga kt Sg. Buloh..sana kan famous tempat bunga…memang rambang mata lah tgk2 bunga yg dijual tuh…so ada lah 2,3 jenis bunga aku beli…

Smpi dirumah, aku excited utk berdeco. So 2 bunga yg jenis gantung aku letakkan kt beranda. Baru nmpk umah family kalu tak mcm umah org bujang, hehe…then bunga kecik2 n sederhana tu aku nk letak dlm umah sbb jenis bunga2 tsebut tidak memerlukan cahaya matahari sgt n air yg byk…memandangkan aku tak berkesempatan utk mcari pasu kt Ikea so aku menggunakan kreativiti aku ler…hikhik…

So hasil sebelum & selepas berdeco... *_____*









Mlm tu pulak Erin tpon nk dtg umah. Dia smpi lbh kurang dlm kul 10mlm dgn Swift Biru TAT 9100, comel jer aku tgk..kereta serupa ngan tuan, hik2 jgn mare!!…Erin ni roommate, coursemate, scootermate, sebantalmate seme lah yg mate2...kami sama2 belajar kt UTeM..dialah sahabat, adik n segalanya…dia ni baik sangat. Masa aku suka n sedih dia sentiasa disisi aku,dia pon sama. Dia skrg dh jd Manager Admin keje kt company bakal suami dia…walaupon dorg masih muda tp dh berjaya dlm bidang business.. So far business dorg makin maju yerlah dpt byk projek, antara projek dia iaitu SUKMA yg wt kt Terengganu aritu,dorg provide kan utk banner n banting....Company dorg wat printing, kalu korg nk tempah baner, banting, baju n seme2..blh ah tempah www.bannerhouse.com.my tp kt Terengganu, Melaka & Selangor. Kahwin aku aritu dorg yg sponsorkan banting n banner…hehe…TQ my dear!! Dorg ni pon akan menamatkan zaman bujang pd awal thn depan..AMIN, semoga Allah merahmati hubungan & permudahkan perjalanan kalian. Erin lik ke Terengganu ari ahad kul 11.30pg so sempatlah kami snap beberapa pic..hehe.. Sedih rasanya nk berpisah ngan dia…nnt erin dtg lg k!!! Huaaaaaaa…..




Pastu aku keluar pegi Keep Slim Centre. Kebetulan arini Raja Azura (Kak Engku) dtg sbb ada open day. Memandangkan aku tak wt apa, so aku pegilah lgpon aku plan nk start wat treatment…aku amik pakej utk slimming, firming & shaping…ni gara2 hubby aku ler, dialah yg excited suh aku masuk slimming centre. Dh dia suruh, so dialah yg sponsorkan, hak3..yg tu aku suka..hehe…aku blk dh kul 5.30ptg, lama jugak nk abihkan satu sessi..pakej yg aku amik ni ada 85 treatment..aduslah tua aku rasa nk abiskan…hehe..nk wat cmner untuk org tersayang so buat ajerlah…cantik ke tak cantik ke utk ‘dia’ jugak….





~end~

15 comments:

dianafirdaus said...

wah..kreatif ler pn. azillah kiter ni :)
TTg Keep Slim Centre tu...leh update lagi eh...
Kalau btul2 berkesan leh ler rekemen kat kiter plak...
rasa mcm dah mengembang ler badan ni..huhuhuhu

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

TQ..hikhik..okies nnt kite update kan..hehe.

cipan said...

huhu jeles2...

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

nape cipan akak jeles??story skit!! hehe..

Haizales said...

amboi mama Hana, sweetnyer bunge2 tu..mesti berseri rumah u...

alamak!H1N1? scarry rite?ermmm, biler la keadaan nak back to normalkan?same2 kite doakan keadaan cepat kembali pulih..

slimming prog?wow!beshnyer dear..kite plak asyik dok tangguh2 je, hubby pun bg dorongan suruh gi..tapi masa mase tu singkat sgt...ermmm

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

Haizales,
hakhak..mengisi masa lapang. berseri pon umah still sunyi sepi,huaa..

a'a H1N1 memang manakutkan, makin hari makin ramai yg meninggal dunia..
kita doakan semoga family n kekawan kita dilindungi..AMIN..

cepat2 jgn bertangguh, raya tak lama lg...!!kalu menjadi so raya ni leh bposing sakan...hehehe

Haizales said...

Dear..nnti kalu Haizales turun KL, Haizales oyak deh.bulih kito jupo~

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

Haizales, ho3 tok seko nyo panda bhs kelate!!!!

Nina Erinna said...

hehehe...mmg cun ah umah kak kite sorang nie!!mmg best...tdo ngan dier di mlm itu pun sgt best..mkn sate kajang pun sgt best...kalo ade hana lg best.:))

Haizales said...

hehe,bulih la skit2,hubby yg ajar ;p

~Pn.Ilah~ said...

Nina,
biasa jer cik nina oi!!Mana tak beshnya mlm tuh sembang tak ingat...smpi kul baper pon tak tau.Yerlah erin, kalu Hana ada sure lagi besh..takderlah umah tu sunyi sepi..thanks erin dtg jenguk kak ilah n memeriahkan suasana umah yg sekian lama sunyi sepi..huaaaaaa

Haizales,
OO...mr.Hubby org kelate ko??nnt jupo leh kecek bhs kelate deh..hihi

Mrs. Izwan said...

dear pn.ilah,
ingat dok g kat nadia nih?
br prasan k.ilah ada tinggal komen kat blog kita. so nad da add kak ilah kat blog list nad. leh follow perkembangan k.ilah. ops! pengucupan.hehehee.nad pon da kembang after besalin ritu. so kalu k.ilah sukses pasni leh suggest kat nad ye..
anyway bb kita got similar name la.. saffiyah.but bb nad double f. umairah saffiyah..

~Pn.Ilah~ said...

hoho my sis..long time no see...lps akak komen blog nad, akak pon tak jupe dh link nad..sedey sero...!!

sama lah nad kembang semangkuk, dh takde slim-melin dh ai..huhu. nnt akak bgtahu pkembangan...

yeke??macam janji plak...hehehe..anak kak ilah Nur Safiyah Hana..a'a..hopefully dua2 akan jd anak yg baik, tenang spt maksud..hehe

beautybimbo said...

bestnyer..amik sumer package..saya amik shaping jer..sbb kaki saya beso..oops peha beso..cam fara fauzana..tp sdn bhd jerla..bestnyer hubby sponsor..

Anak mama abah said...

akak.. apa peerkembngan keep slim tuh saya punamik gak nie,, risau x menjadik jer