About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

29 December 2009

Akhirnya..

Harini aku seperti biasa keluar umah kul 0930pg dr umah, smpi opis dlm kul 0955pg, hehe..Arini aku kena antar Appraisal Report kpd manager kesayanganku, Sean. Appraisal tuh utk tentukan aku punya Bonus nnt... Tp aku lak buat lebih kejutan utk dia n colleague sbb arini aku antar resign letter. Huhu!! Aku pon agak terkejut bile aku bertekad antar surat tuh...huhu..Kenapa resign??ntahlah byk benda pk...So better lah aku wat keputusan utk resign jer... Aku rasa ini terbaik utk hubby, hana n jugak family aku. Lagipon aku dapat sokongan padu dr hubby 'thanks syg'.... Dpt keje baru?? blm lagi, aku resign awal coz aku nk rest, agak penat aku bkerja then nk spend byk masa utk mereka yg tersayang.. Insyaallah rezeki aku ada dimana-mana... Lagipon kakak aku dtg lastweek, pastu dia tunjuk gambar2 hana terkini..adoilah lg ler aku membuak2 rindu padanya.... ini menambahkan point utk aku resign..huhu. So next month adalah last month aku kt Tasly, notis utk 1 month.. Sedih sgt utk tinggalkan kekawan seme, tp apa-pon aku kena teruskan jua....huhu..


Suka sgt dpt naik kuda. Erm agaknya kalu aku antar gambar Hana msk baby contest blh ke eak??


Ni time Hana kena denda kt Cik Iny sbb terlalu buas...Lgpon test ok ke tak pelampung ngan Hana. Nnt ayah lik leh ajar Hana berenang-renang...

23 comments:

cik mas said...

erm.. insyaAllah rezki ada di mana2 walau tak kerja pun kan.. pasni bole spend time lebih dengan hana. hana kalu masuk contest insyaAllah bole menang punya.. cute sangat! :)

Afira said...

kak Ilah..tq for da wedd present..tq utk anum sama..sanggup post present tu..tq tq tq very much!!!!!

dianafirdaus said...

Hihihihi..btul tu..rezeki ade di mana2...
Anywey,duit boleh dicari tapi kasih sayang tu lg penting...
Do enjoy your sweet time dgn org tersayang k..
Try ler masuk contest baby cute,hana chomeeee sangat tau ;)
Mana tau menang..amik shoot yg cantik2 eyh...
Daaaaa....

Lynn said...

ilah...resign sudah ke...tp xpe...mmg kasih syg ngan family lebih penting...keje boleh carik memana kn...so dun wori bab yg tu...wori klu jauh ngan anak2...syok betul anak2 develop depan mate sendiri..hihi..

hana masuk bby contest???of cos la ilah...comei sgt...pasti boleh aje..

~Pn.Ilah~ said...

Cik Mas,
Tu ler cik mas, ilah rasa dh tiba masanya ilah bersama Hana, kalu kerja pon mayb area Kajang/ Bangi..Rasanya dh tak sanggup nk berpisah.. Nk menang tu takderlah cik mas tp mama Hana nih tak confidence..hehe

~Pn.Ilah~ said...

Nora,
Welcome..ok nnt kak ilah bgtahu anum…So, Tahniah & Selamat Pengantin Baru Nora&Afiq..!!!

~Pn.Ilah~ said...

Diana,
Insyaallah rezeki tuh ada, tp belum pasti lagi dimana..hehe.. Betul tuh, kerjaya & duit blh dicari.. Nk try msk contest tp tuler…blh ke Hana nih..hehe…

Diana, hubby Diana dulu bdk marine PUO kan?? Kalu tak silap ilah, dia junior hubby ilah (tgk profile kt fb)…hehe

~Pn.Ilah~ said...

Lyn,
A’a, next month last..terpaksa lepaskan apa yg ilah ada skrg demi Hana. Kebahagian perlukan pengorbanan kan??? So, ilah harap rezeki ilah di Kajang/Bangi..hehe. Kesian Hana membesar tanpa mama & ayah, kecik2 dh kena berdikari..hehe.

Takutlah lyn, Hana tuh berposing dpn mama n org dia kenal jerk..Ilah ni kan tak try dh pk memacam, otakku kolot skit!!! hehe…

Mata Hati said...

mmg susah nak buat keputusan mcm ni. sya pun pikir acap kali b4 resign dulu. apapun rezeki ada dimana2.. family 1st

semakin comel jek budak kecik nih. tak nampak kerinting sgt rambut dia nih. yg nampak ketara, muka dia iras2 sgt mcm maknya. letak ler gambo akak masa baby dulu. maybe dpt buat perbandingan..huk huk

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,
Memang sukar utk amik keputusan nih tp bile terjadinye sesuatu yg benar2 membuatkan akak tekad utk resign...Insyaallah mayb rezeki akak di tempat lain..Lgpon akak dh tak sanggup nk berpisah ngan Hana, shian dia..

Tu ler dia..akak pon konfius sbb mak akak kata kerinting. Mayb rambut putar alam mcm nih mak akak panggil kerinting..hehe

Iras akak ke?? Tak sure lah. Nnt akak cari gambar zaman kecik kami(mama&ayah hana) k....

Lynn said...

ilah..try masuk contest dlm blog2 ni...mesti hana tercalon punye..hehe...syok tu kecik2 da glamor...

rambut kerinting xde hal...hahaha..sok2 da besar leh wat straighten ye...kihkih..baru la guna jari pun bolehh...

ilah..dun wori k..hana mesti paham keadaan mama n ayah dia...biasa la kn sbb keje...n biasanye lagi bagus anak2 ni berdikari..tp biasanye sbg mama kite la org yg plg risau...

~Pn.Ilah~ said...

Lyn,
Hahaha..segan lah cik kak, sbb anak ilah biasa jerk. Agaknya ilah makan maggie time mengandung dulu..tp seingat ilah skali jerk mkn. hehe

Nak letak nursery pon ilah pk byk kali..takut!..huhu

iNtAn aIzaN said...

salam K'Ilah,

tekad keputusan akak. Klu Ezan pun mungkin tak sekuat akak. Betul kt akak, rezeki ade dimana2. InsyaAllah, Ezan & hubby will doakan utk kebahagiaan K'ilah sekeluarga.

Yup family first..mungkin satu hari nanti Ezan juga akan buat keputusan spt akak..duk dkt dgn hubby. doakan lah ek..

p/s: I'll sure u, hana klu masuk contest, mesti menang ler..salam peluk cium utk Hana

Haizales said...

aLAHAI, DH BESAR anak mama ni..cantik sgt Hana ni..mmg i soong dear Hana masuk baby contest...

dear, i ada kt KL n i dh share my big project tu kat my blog..

really need ur support dear...visit my blog n become fans k dlm facebook i dh invite u..

Haizales said...

haaa,da besar anak mama ni..comey sgt die...dear, mmg blh ar u antar gambar hana ke baby contest..sesuai sgt

btw, i need ur support..i wanna invite u to be fan of SCRUMPTIOUS RESTAURANT & CATERING...visit my blog k..

i ade kat KL ni..so anything blh kol or sms i kalo nk jumpe..hehehe

Mama Qiestina said...

kak ila dah resign keeeeeeeeeeeee???

takpa utk kebaikan hana :)
yat doakan yg terbaikkk utk akak n family.akak kalo trn sini roger k..

~Pn.Ilah~ said...

Hi Izan,

Wasalam..Tu ler Ezan akak rasa dh tiba masanya akak bersama Hana..huhu..Insyaallah rezeki akak akan tiba gak suatu masa nnt, mayb cepat @ lambat.. hehe.. Terima kasih diatas sokongan kalian berdua.

Hahaha…masuk contest, malu ah!! Bukan Hana malu tp mama Hana… Ok nnt akak smpikan peluk cium itu.. :)

~Pn.Ilah~ said...

Hi Haizales,

A’a anak u ni dh besar dh…dh reti segalanya..hehe. Ok I dh accept ur fan club tuh.. Tahniah dear ngan bisness baru tuh..wah2 kt Jalan Yap Kwan Seng, KL. Owh u kt KL lah sekarang nih???i baru lik dr kg, cuti seminggu… Nnt I roger u k.. :)

Nk masuk contest tuh, Hana pemalu!! hehe

~Pn.Ilah~ said...

Hi Yat,

A'a akak dh resign..Hujung bulan ni last..Insyaallah mayb rezeki akak ditempat lain. Thanks yat.. Ok, nnt smpi di percint 9, akak roger..erm Hubby dh sailing eak?? Sabar k.. Biasalah Yat n akak selalu shift kena tinggal... hehe

~ miss femme fabulosity ~ said...

Hi Kak Ilah!!

Ell dapat link nie sbb check kat traffic ell dok pikir siapa la zeniahana nie kan =)

Nnt ell link kan blog kak ilah kat blog ell oukie? (^_^)

Take care!!

ps : baby kiut! mcm mommy dia.

~Pn.Ilah~ said...

Hi Ell,

Baru perasan eak??dh lama akak duk intai blog Ell..hikhik...nnt kim salam kt adik kak ilah (syazwan) tuh.. :)

Hahaha...mama baby nih kiut ke??

Mata Hati said...

takdok citer terbaru ke? tak sabar nak baca ni...huhuhu

~Pn.Ilah~ said...

Hi Fairul,
Sabar k. Akak ngah bz bangat skrg nih. Insyallah nnt akak story pjg2 k..