About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

26 January 2010

Kenangan Terindah...

Salam semua, i' m back...hehe. Lamanya tak blogging, 3hari lg genap sebulan..Biasalah skrg ni aku agak bz dgn melayan keletah si kecik n kerenah si besar...hehe...Byk perkara yg besh n ada jugak yg tak besh aku telah lalui pada 3 minggu yg lps...huhu...


Perkahwinan Nur Erinna (01.01.10&02.01.10)
Erin @ Nina adalah kawan 'cium mulot' aku masa kt universiti.. tersangatlah rapat smpi ke harini hubungan kami masih utuh..skrg ni dgn rasminya jd bini mr.Duqi.. Time kenduri aku stay kt Mayang Sari Resort, Dungun bersama2 dgn geng cium mulot yg lain ant Iza,Emy,Anum,Zaty. Diorang nih seme kawan aku masa UTeM, kami satu umah (Full House)..hehe..

'Utk my Dear Erinna, Kak ilah doakan Erin berbahagia bersama Duqi hingga akhir hayat..AMIN'..sedih sgt awak dh kahwin, mst takleh nk galok lagi...huhu..

Untuk Emy,Iza,Anum,Zaty,Erin,BB-jumpa lg di perkahwinan yg seterusnya Anum di Kuala Terengganu. Miss u all so much..muahaha..


Cuti-cuti ngan Hana (03.01.10-08.01.10)

Sebenarnya aku amik cuti seminggu ni utk bersama Hana & Hubby tp memandangkan hubby tak blk jugak so aku bercuti ngan Hana jerk...Bercuti mana??hehehe..alah pusing2 Kota Bharu, Pengkalan Kubor, Pantai Sri 7..yg dekat2 umah aku jerk..huhu..apa leh buat!! So aku menghabiskan masa bersama cik Hana jerklah..besh bangat. Aku lik Kajang 08.01..kakak n abg ipar aku hantar, mak aku tak kasi lak aku drive sorg..sbb blk aritu aku bersama2 iza,emy,anum,zaty..


Kembalinya Hubby Tersayang (12.01.10)
Dup dap, dup dap jantungku berbunyi...saat yg ditunggu telah tiba. Ah!! betul org kata 'penantian adalah satu penyiksaan'...Sepatutnya hubby aku dh smpi semalam tp terlepas flight plak..aduslah, ngok tul agent dr sana... Lupakan cerita yg tak besh itu, story paling besh aku nk berjumpa ngan hubby...Dia berlepas dr Surabaya, Indonesia pada jam 930mlm n dijangka smpi kul 12.10tgh mlm. Seramai 6org crew dr Kapal Gagasan Perak yg pulang bersamanya. Aku kuar opis kul 9mlm terus ke LCCT. Dlm paler otak aku memacam bermain, mcm mana dia skrg??gemuk ke, kurus ke, hitam ke, putih ke..ahh tensi rasanya. Aku smpi di airport 1030mlm..awal plak smpi, rasanya dh slow aku drive..so terpaksalah aku 'melanguk' utk seketika...mata dh ngantuk, mnguap tak henti2..aduilah. Aku tgk msg yg aku hantar kt dia dh delivered..erm sure dia dh smpi...Horay!! Dia call bgtahu dh smpi n tggu nk amik beg...makin kencang jantung aku ni. Hampi 7 bulan aku tak jumpa dia,kalu bercinta dulu 1 thn pon pernah tak jumpa tp bile dh kahwin agak tidak blh berjauhan lelama...jd angau gtuw!!huhu...Tepat jam 12.46tghmlm dia keluar dr ketibaan antarabangsa... Wah berbunga hati aku time tuh..aku meluru ke arahnya. Aku bersalaman n terus kami berpelukan..huhu..sedih, malu, gembira seme ada...ah aku peduli apa, dia lakiku...huahua... After dia jumpa kekawan kami pulang ke rumah. ~end


Anis&Jai (13.01.10~15.01.10)

After hubby pulang, esoknya anis&jai dtg bertandang kerumah kami...Berbunga hati terima kunjungan mereka..Diorang stay kt rumah...Besh giler!! dpt bersama n lepak2 kembali... Jai & hubby siap main PS sama2...mlm nye kami ke Nilai jumpa ngan geng2 diorng yg ada kt darat...aku n anis jerk perempuan. Alahai dorg sembang kami tak paham apa pon..hehehe.....Esoknye plak kami keluar jejalan ke IKEA. Shian anis dh lah preggie kena berjalan situ-sini..pastu kami dinner kt vilage view, Bandar BaruBangi..besh masakan kt sini.. Hari jumaat esoknya, diorg pulang ke Johor..Sedihnye...'nnt korg dtg lagi k'...


Jumpa lg di vacation seterusnya Johor & Melaka...hehe..


Jejak Kasih ~Hana & Ayahnya (16.01.10~17.01.10)
Kami telah pulang ke kelantan sbb nk amik si kecik..Pertama kali nya jumpa slps 7bln berpisah, masa ayah Hana pergi dia baru 3bln lbh..Tetapi apa yg magic nya, apabila smpi dirumah mak aku, hubby terus menerpa ke arah Hana yg tengah nyenyak tido. Bile Hana buka mata tiada tangisan didengari cuma muka Hana agak konfius..ayah Hana panggil namanya spt dia memanggil Hana pada 7bln yg lepas...Hana kenal ayahnya..Ayah nye excited sgt nk jumpa anaknya & sempat bershopping sakan utk si kecik..memacam dibelinya. Untuk Hana kasut NIKE, aku nye selipar jepun..huhu. Ahad kami pulang ke Kajang memandangkan esoknya aku keje. Kami blk kg naik flight jer sbb tak larat nk drive...So pertama kali Hana naik flight...hehe.. Nasib steady jer cuma time nk mendarat tuh, Hana tak tahan sakit telinga akibat tekanan pesawat, jenuh aku bg minum tp still tak berhasil..Hana nanges sja...huhuhu...



Lastday at Tasly (Malaysia) Sdn Bhd (22.01.10)
Kebelakangan ni memang aku bz gile utk settle kan keje aku kt opis smpikan tak sempat blogging...hehe. Selama 2tahun 2bln aku bekerja disini. Banyak perkara yg aku lalui disini..after graduate aku keje kt kelantan sbg Pembantu Penyelidik kontrak selama 2 bln & after that aku terus smbg keje kt sini kebtulan ada jawatan kosong...Bermulanya karier aku disini seterusnya berkahwin, preggie, dpt anak...byk kenangan yg aku lalui bsama kawan2...Blh dikatakan opismate aku seme TipTop, besh berkawan ngan diorng...kalau diikutkan hati memang berat aku nk pergi, tp aku kena berkorban demi family aku....22.01.10 adalah hari terakhir aku di sini..sedihnya aku bile berjumpa ngan kekawan utk say bye...tiada kata2 dpt diucapkan hanya tangisan dpt aku luah kan...aku tak dpt tahan kesedihan aku. Utk kali terakhirnya aku punch card di Tasly, dgn kaki yg berat n tangisan kekawan aku terpaksa melangkah juga..pintu dibuka oleh manager aku, mr.sean dan dihantar aku ke depan lift..huhu..Setibanya aku ke floor seterusnya utk berjumpa kekawan lelain aku tidak dpt menahannya lagi, aku memeluk erat mereka. Setengah menghantar aku ke kereta..utk Tasly tinggal kenangan. Setiap kenangan tidak akan pudar dlm ingatan aku...hanya kata2 mereka pengubat rindu aku.

'Eila.."Kenangan indah & aku takkan berakhir"(senikata lagu). Senang2 datang jenguk kami disini. All the best' - Abg Zaidi 'Kak siti ku cayang.. Jahat betul kak ct ni tinggalkan kami semua yg jelita ni..hehe.Jangan lupa call saya ok!! Harap selepas ni kak siti gembira disisi suami & anak kak siti. Rindu kt kak siti cayang muah..' - Lalitha

'Kak ilah..True friend stay 4ever & never say good bye!! already miss u & luv u so much!! Full House 4 ever..'- Anum (UTeM)

'Dear ila..Good luck & best wishes, may ur life be blessed always!!' - Kak Yuni

'Kak Siti..Good luck & besh wishes 4 u!!' - Karen 'Siti..Thank u for all ur contributions!!! All the best' - Sean (My Boss-IT Manager) 'Ilah..Sedih raso awok nok tinggalkan Tasly. Saya harap persahabatan kita x putus k..Saya doakan awok happy sokmo bersama suami & anak yg cute2. Nnt kita jupo lagi, jaga diri baik2 k' -Ida 'Sis Ilah..Semoga ini adalah yg terbaik, jgn lupa kitorang kt sini. mst kitorag rindu kenangan bersama kak ilah..cedey rasanye. Selalu lah antar msg yer..Good Luck!! Kenangan bersamamu tetap ku kenang, miss u' -Elly

'Aku nk buat karangan, tp bdk2 tak bagi..jumpa lagi' -Roy

'Dear Ila..Jangan lupa kami semua!!' - Ching

'Dear Ila..Good Luck' -Syam

'Kak Ilah..semoga kita akan berjumpa lagi dilain hari...n tidak akan lupakan kenangan di Tasly bersamamu kak ilah disayangi...!!hehe' - Iwan

'Siti..wish you all the best & happy always!! miss u always!!' -Zoe

'Kak Ilah.. Semoga berbahagia disamping keluarga tercinta. Jangan lupa kitorg kt sini. Senang2 dtg jumpa kitorg bawa baby sekali Yana leh jagakan..Good Luck & Happy Always, friend 4 ever - Yana'

'Kak Siti...Wish u all the best & happy always' -AiTee

'All the very best for u , kak ilah. Know it's the best choice to make to stick witk ur family. God bless all of u so take care . nice to knowing u' -Connie

'Siti.. All the best ya!! We all will miss u. Very nice knowing u. Best of health & hapiness to u, take care.' -Sia

' Hey!! No matter how, plz remember all of us ya!! call me ' minum tea' when u r back n when u free, this is not the end but just ur new journey start!! Believe!! To ensure that u didn't forget me... (lukisan dinasour swimming)
No dinasour this time. they dont know how to swim that far so give u legendary sea serpant "Jarmungand".- Afoo

'Ila..Akhirnya aku dpt space lg besar dr Afoo..huhu..Sedeynye ko nk pegi dh. Lepas ni aku takder lah mak tempat nk mengadu masalah lg..Pang!! kan mak dh tempeleng..haha..YM kan ada anakku, nnt ada apa2 bolehlah kita chating kt YM..muah! Sayang mak...i love u "Ingat cute, ingat isma"- Isma

Managing Director Tasly- Bruce Xu (China)

Rezeki
Alhamdulilah akhirya rezeki aku telah smpi.. First skali aku dpt bonus..horay!! Second aku dh dpt offer keje..so skrg nih aku ada 3 choice tp masalahnya aku tak tahu mana satu nk pilih..pening paler aku!


Kini Hana, Mama & Ayah
Aku sgt gembira dengan kehidupan aku skrg. Rumah aku kembali ceria....

Klah guys pjg lebar aku story, dh 630pg aku nk mandi n siap2 nk lik kg. Mayb time u all baca blog ni, aku dh ontheway blk kedah...bye2. c u... :)

8 comments:

Afira said...

Kak Ilah..kali story pjg sungguh..tp nora berjaya habiskan utk membaca entry nih. so comment pun pjg la ek ;)
1.congratss erin- selamat pengantin baru.. Bila majlis dia?
2.comei sungguh Hana..mata tu cantek..ikut mata mummy dia..
3. syok kan tatkala dpt berjumpa ngn husbaand...skrg Nora n Afiq PJJ. huk huk
4. Bila majlis ANUM? he3
5. Congrats juga for the new job

Mummy_nad said...

amboiiiiiiiiiiiiiiii
bkn main panjang entry dia ye
suka la 2 cik abe balik.hehehe...
lepaskan rindu puas2 ye
nad pon nak kene tinggal 9 bulan ni
sabar jela kita ye....

Mata Hati said...

alalala..hepinnya bila cik abe dah balik..terasa hari2 yg dilalui penuh dgn cahaya kasih syg..

sekali tgk mek tecir tu, seiras benar mcm muka mama nya.. comel

Anonymous said...

weehoo... whoaaa... anis je yg tk sempat2 nk hupdate blog... smpi dah kali kedua lepak umah k ilah pon... huhu... malas sungguh saye ini...

ps: tenkiu beri2 much sbb bg tumpang tido n mkn seme (nant kte dtg lg byk2 kali)... hehe... n thanks 4 da gift (murah rezki anakku)...

lastly... congratzzz yer (brita gumbire tu)... hehe... taking care tau... ;p

~Pn.Ilah~ said...

Nora,

Hehe..pjg ye entry ni??sbln punya story..Erin kahwin 1.1.10 aritu.. Mata Hana?? Mata dia more kpd hubby akak ler bkn akak..Alahai PJJ ke nora n afiq??takper insyallah suatu masa nnt ada rezeki blh duk sama2...Anum mayb bln 6 nnt. Thanks 4 the wish tp akak dh tolak sbb nk jaga Hana n yg dlm perut..hehe

~Pn.Ilah~ said...

Nad,

Pjg?? sory2, sbb byk citer nk story..hehe..Hubby nad pegi mana 9 bln??? kena antar memana eak?? Sabar k sis..nnt dia blk lah, dia pegi keje...

~Pn.Ilah~ said...

Fairul.

Gtulah fairul masa yg ada pon rasa terlalu singkat..hehe..nnt bile en. abe pegi tinggal lah kami berdua, atleast skrg akak ada Hana...sory aritu tak sempat nk jumpa masa pegi tganu...:)

~Pn.Ilah~ said...

Anis,

Alah anis hadiah tak seberapa jer..Thanks byk2 dtg jenguk kami..nnt dtg ler selalu. Insyaallah nnt kami smpi ke sana lak...

Bile jai sign-on??