About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

20 January 2011

Assalamualaikum..

Hi... long time no see!! aku baru sebulan balik dr kajang,sblm nih aku lepak dikampung halaman sbb hubby kt Kuala Terengganu buat combine course...Dulu aku bertiga skrg dh berempat..Alhamdulilah 02.10.2010 kami sekeluarga telah pon dianugerahkan oleh Allah seorang putera, Zarif Rani. Zarif keluar ke dunia pada jam 3.30 pg di husm,kubang kerian... pengalaman?? sama mcm hana juga, bersalin normal. Alhamdulilah kalini pon hubby dpt menemani di bilik bersalin. Rezeki bersalin time dia kt darat..



Ni lah Zarif Rani, lebih kurang rupa kakaknya zaman kecik cuma versi lelaki, pewatakan yg sgt serius,susah gelak tp disebalik namanya itu Zarif - adalah periang,yg cerdik..ntahlah mayb bile besar kut jd kanak-kanak riang. Rani - nama FIL aku saja jer letak nama tu nk suh ikut perangai tokwan yg sgt rajin bkerja, satu lagi nk amik hati..hehe. Zarif masa deliver 2.74kg tp skrg dh nk msk 7kg baru 3bln lebih...kuruslah mama, takyah pegi KeepSlim dh pasni..hehe


Hana?? erm skrg dh 1 thn 10 bulan, dua bulan lg besday dia.. skrg dia tgh belajar potong kek..hehe. Sgt sayang kt adiknya, sampaikan org lain takleh nk amik.. Sejak ada adik dia dh mula berdikari, bawa diri sendiri..kesian gak tp apa leh buat... dia dah blh cakap bahasa melayu skit2, setiap masa mulut bercakap mcm radio buruk..suka menyanyi,berzikir..haha..

Skrg ni kedua-duanya berebut ayahnya so aku relaks jerlah..nk tido ke, nk main ke, nk jalan2 ke, seme ngan ayah. aku hanya mandikan,bancuh susu..hehe.. Tp esok ayah mereka dh nk sign-on, tak tahulah mcm mana nnt. Nnt aku ada assistant, esok smpi sini. Anak murid kakak aku yg tgh tggu SPM so dia nnt akan tolong2 aku buat sementara nih... Ni dh genap setahun aku jd surirumah. Kerja?? mayb aku kena korbankan kerjaya aku.. insyaallah pasni aku kerja sendiri, perancangan dh buat cuma masa tak sesuai lg. Korg doa2 kan kejayaan aku ya.. klah nnt aku sambung lg story aku... tata..........

~end~

8 comments:

Anne.Zain.Adelia said...

zarif ensem... nk ngorat boley... :)

~Pn.Ilah~ said...

hoho..muda sgt, setahun jagung pon blm lg...

Mama Qiestina said...

kak ilaaaaaaaaaaaaaaah is back!

thaniah akka dah sepasang anak :)
kiss to ur cutie eh..

~Pn.Ilah~ said...

hi yat, yup i'm back..lama giler rasanya tak berblog..rindu kt korg seme..hehe

Thanks..erm dh sepasang, yat bile lagi?? ops lupa kena tggu 2thn lg..

iNtAn aIzaN said...

akak chonelnyer Zarif :)

slam peluk cium utk anak akan

Doakan utk kami plak k :P

~Pn.Ilah~ said...

Intan..

ok nnt akak peluk cium utk zarif, semoga intan dpt bb yg chumil2..

Mata Hati said...

setelah sekian lama, baru sekarang dpt lihat gambar terbaru awek angkat ku..ekekeke
comel ah zarif..hensem boy

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,

lps nih bro dh leh tdo mlm coz dpt tgk gmbr awek angkat...hensem lah sgt, serius boy ada ler..hehe