About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

30 January 2011

Kehidupan terkini...

Harini dh seminggu hubby pulang ke laut, sunyi pulak rasanya rumah bile dia tiada..Skrg kapal dia dh nk kuar dr Indonesia & akan ke Chittagong,Bangladesh sblm tu sempatlah dia calling2 aku..eee suka,suka!!!, Tp ptg td sempat jugaklah dia b'shopping2 kt medan. Eeee jelesnye aku tak dpt nk bershopping, dulu sorang skrg dh 2org nk kena jaga..Takperlah nntlah bile turn aku sampai, ha satu butik nichii aku borong..hehe.

Sejak aku ada pembantu nih, keje aku makin ringan. Yerlah byk dia tolong aku, sgt rajin budaknya...tp dia kt sini smpi bln 6 jerk sbb lps tuh mayb dia smbg form 6 @ msk universiti...After tuh aku blm pikirkan macam mana, mayb amik maid @ jaga sendiri... Skrg ni aku dpt berfb n blogging, yerlah kalu encik hubby ada susahlah skit sbb seganlah kt dia. takkan nk suh dia jaga anak then aku lak btenet jerk..'amboi2 ini sudah lebih'. kalu anak sorg blh lah lagi tp ni dh 2, tecik2 plak tuh..lgpon masa yg ada boleh habiskan bsama, nnt bile dia sailing dh tak bpeluang utk itu seme......hihi

Anak2 sekarang dh back to normal, sedar diri yg diorg kena tinggal oleh ayahnya. Tp Hana tetap panggil ayahnya. Hana pon dh pandai main2 ngan zarif, tp bile zarif tak senyum dia marah n membebel2 gtuh, apa dikata aku pon tak paham.... Zarif plak dh mahu gelak2 kalu tak sblm nih serius jerk...

'syayang adik, muah'....


zarif suka tgk tv biasanya lbh kurang sejam n main2 kejap then tidoooo...



Hana pula byk habiskan masa kt bilik dia samada tgk dvd, main ngan 'bb'@anak patung...dia lepak luar bile time citer special agent oso, upin&ipin,word world, shaun the sheep dll kartun feberet dia...sekali-skala aku bw dia pergi taman main buaian, gelonsor..suka sgt dia.!!

Ni ler 'dunia' hana.. tempat dia melompat,tgk dvd,tido disiang hari, main ball, main ngan bb...segalanya disini..

Klah uols mata bulat dh mengecil nih, nnt aku sambung lg citer dongeng aku k..

Bye & nite...

10 comments:

iNtAn aIzaN said...

Alahai Hana..die geram kat adik die lah tue :)
tapi cpt die blajar jd kakak kan...

K'Ila tak cukup tangan yer skang, meh sy tolong jg kan :)

Izza Fariza said...

rindunya kat akak, hana & zarif ... bila agaknya boleh berjumpa?

~Pn.Ilah~ said...

intan,
boleh2..tp akak tak mampu gaji intan ribu-riban..hehe

~Pn.Ilah~ said...

iza,

cuti sekolah nnt dtglah sini..akak kt kajang jer ngan dorang..miss u kt iza jugak...

Mummy Isya said...

k.ilah... zarif, hana dua2 comey... bertuah k.ilah.. im hapy 4u sis.. sememangnye anak itu anugerah terindah... :)

MataHati @ MH said...

ler...pergi belayar lagi ke. ingatkan dah stay terus kat darat..

comel ler bilik hana...pink pink

Anne.Zain.Adelia said...

wuwuuwuw... bila nk on9 neh... tk nmpk2 pon... :)

bl nk bt besday bash hana???

~Pn.Ilah~ said...

ayu;
alah biasa2 jerlah..isya bile nk dapat adik??

~Pn.Ilah~ said...

fairul,
mana der keja darat still lg kt laut ler..belajar aritu utk up rank..huhu.
tu port dia utk menyelerakkan brg2..hehe

~Pn.Ilah~ said...

anis,

insyaallah mlm nih kita online. nnt akak msg kt wall..hehe..

besday hana nextmonth..