About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

27 May 2010

Aksi si Chewyyy!!!

Salam semua.... nk story apa eak?? terlupa lak...hehe.... Haa..nk story anak gadisku yg semakin membesar, semakin berperangai, semakin nakal, & semakin-semakin.... Setiap hari masa aku hanya layan kerenah dia aje,mesti disampingnya setiap masa kalu tak dia akan mcariku merata tempat..Tp aku berasa sgt 'puas' dgn kehidupan aku skrg..setiap saat bersama hana, tak rasa pernah jemu...mungkin aku nk 'tebus' blk apa yg aku buat sblm ni, tinggalkan dia bersama nenek.... Skrg dia dh berumur 1thn 2bln..dia dh mula memahami apa yg aku katakan /bebel, suka tiru apa yg kita buat, suka membebel... sometime gelihati aku melihat gelagatnye...jom layan aksi si chewyyy ini...


Aksi 1
Sekarang ni hana ada hobi baru iaitu menabung..hehe...kalu masuk syiling tuh smpi keluar air liur lah, terlalu excited. Ni tabung yg kedua hana....


Aksi 2

Kalau dalam bilik,inilah paling hana suka terjah...skrg dh pandai nk melawa smpikan abih alat make-up aku dia kerjakan....Tp apa blh buat anak punya pasal!!!...huhu..


Aksi 3

Ini memang barang kesukaan hana, sampaikan aku sorok laptop ni. Tp anak, apa blh buat..kesian plak, so sometime aku kasik jerk dia main. Aku selalu buka flash interaktif utk kanak2..kt situ ada menu kenal objek, mengira, menyanyi..suka sgt dia. Tp bile dia dh agak busan mulalah dia ketuk2 keypad..so skrg nih certain keypad aku dh tercabut..huhu.. apa boleh buat anak... Lagipon laptop aku dh agak uzur & tggu masa jerk nk digantikan (kan ayah kan???)


Aksi 4
Ini sofa baru hana...dia suka sgt ngan sofa nih. Kalu aku duduk sure dia cepat2 suh bangun.. (ayah ni ler sofa baru tuh..ok tak??)

Erm kalu dpt duduk pastu ada plak citer feberet dia kt channel playhouse Disney nih memang tak berganjak ler..time ni lah kalu aku leh zzzz kejap...


Aksi 5
Hana mula menunjukkan minat untuk berjalan..so dia dh berlatih sendiri dgn lion nye ituww... suka sgt dia time nih bile tahu nk amik gmbr dia...nampak gigi yg dh besor2...hehe....


Aksi 6
Bile dpt tgk tv, aku kt depan dia dh tak dihiraukan...kalau iklan lagilah umpama nk masuk dlm tv jerk..hehe....


Aksi 7
Aksi nih paling tak besh!!! dia akan memanggil 'ayah, yayah', susah jugak bile dh besar n dh pandai sebut nih...letih aku nk explain ayah pergi keje..Tp setiap masa dia akan tetap akan tanya perkara yg sama....huhuhu...What to do?? layan ajerlah....sob,sob..
*
*
::: Mcm mana eak nk berus gigi anak?? Setiap kali aku nk berus gigi dia, susahnya nk memberus. Sblm nih aku guna jari jerk, skrg guna berus gigi...Tlg bagi tips pada mereka yg berpengalaman...Harap sgt advice dr anda sbb gigi hana dh makin byk & dh besar...huhu:::
*
*

~end~

5 comments:

Mata Hati said...

how sweet...byk betul telatah hana ni. comel jer bila smile. aksi dpn cermin tu paling menarik. kecik2 dah pandai make-up ekk. boleh jadi model cilik ni...

kak mas said...

hamboi.. anak dara comel ni.. dah pakai nak mekap ye.. ikut sape la tuu... :D

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,
Tu ler antara kaletahnya...yerlah abih alat make-up mama, dia kerjakan...model lah sgt, hikhik...

~Pn.Ilah~ said...

Cik mas,
Ntahlah ikut sape suka melaram gituh..hehe....

Mata Hati said...

mama hana.. update update...
letak ler gambar2 sefamily..