About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

09 November 2009

SunyiSepi+Rindu+Risau+Happy...


Dh berminggu tak update blog...Aritu cbuk skit sbb Hana ada kt sini takder masa aku nk blogging. Masa aku gunakan sebaik mungkin utk Hana melainkan aku pergi keje...Kt Opis pon aku rindu sgt kt dia tak sabar rasanya hati nk lik umah. Tepat jerk pukul 6ptg aku terus cau. Sesampai dirumah, aku terus aku panggil namanya. Setiap kali aku memanggilnya 'Nur Safiyah Hana' pasti senyuman dilemparkan. Wah!! penat pon hilang, dasyat sungguh kuasa senyuman dr anak. Malamnya aku bersama dia jerk, yg aku tensi bile dia nangis mst cari nenek..Lagi tak tahan dia panggil nenek dia "Ma'ma". Aduilah...Tp hati aku tetap girang sbb Hana dh leh sebut 'mama' tp time dia nangis jerk..huhu...Sekarang ni rumah aku dh kembali kosong. Budak kecik yg selalu jemput aku dimuka pintu pon dh tak der..sunyinya rumah ni.. Entah, kalu diikutkan hati hendak jerk aku berhenti kerja jaga anak tp bile dipikirkan belajar dh lah sampai 4thn (degree) + 2thn(poli) takkan nk duk umah jer..melainkan aku bukak business. Kalu tak sia2 jerklah mak aku cari duit utk sara aku belajar..Tp sebenarnya tak sanggup rasanya nk berpisah ngan Hana lg..Nk hantar nursery @ babysitter mak aku lak tak kasi sbb dia kecik lg pastu plak takut diorg jaga hana tak sebaiknya....So, apa perlu aku buat ha???Binggung3....tolong!!


Citer dihari Sabtu!!
Kalu diikutkan Hana dijadualkan blk ke kampung hari sabtu mlm (7/11). Kami naik keretapi dr KL Central ke Wakaf Bharu...Pagi sabtu tuh aku dh mula tak sedap hati sbb dalam radio inform kelantan mula dinaiki air.. So aku contact KTMB, customer service bgtahu laluan ke sana tiada masalah. So dr kajang aku naik teksi sbb anak buah aku 'oncall/kerja' utk hantar aku ke KL Central. Sampai di KL central pakcik teksi ni turunkan aku kt Bas yg nk ke LCCT tuh..mak ai jenuh lah aku kali ni..So, menapaklah aku ngan beg sandang belakang&depan, beg kiri, raga susu kanan...seme part aku dipenuhi ngan barang. Mak aku dukung Hana, manakala anak buah aku 2 org(3&4thn) jln dpn aku. Rasa nk patah tulang-belulang aku...Tp apa leh buat. Tengah kami duk tggu keretapi kt KFC..Tetiba customer service buat announcement Express Wau delay dr jam 830mlm ke 1130mlm, dan juga dr laluan Tanah Merah ke Pasir Mas jalan keretapi tutup sbb banjir...Adoilah, apalah nasibku...so nk tahu lebih lanjut aku ke kaunter KTMB. So diorg bgtahu, perjalanan keretapi sebenarnya ikut pkembangan banjir. Kiranya belum tentu aku dapat ke stesen wakaf bharu direct, mayb aku kena tukar naik bas ke..Before aku pernah mengalami situasi ni sbb tanah runtuh tp takperlah masa tu aku sorg, kalini ngan anak, anak buah, mak..so aku taknak tanggung risikonya..So aku pon mintak refund then aku amik teksi blk ke Kajang...Esoknya, aku hantar mak aku ke rumah abg aku kt Kg Gajah,Perak..Mak aku nk tukar angin plak..mak aku mayb stay sana sampi anak buah aku kahwin 2 minggu lg. Sbb anak buah aku kahwin ngan org Tanjung Malim. Setiap kali aku call Hana kt sana, sentiasa atas dukung ayahchik. Amboi Hana pandai bodek ya..ngan org lain takmo ngan ayah chik baik jerk eak..Mst Hana ingat ayahchik tuh ayah dia, tak lama dh ayah hana nk turun...

Perkhabaran dr kampung:
Umah mak aku kt kg mula dinaiki air. Skrg ni paras betis di ruang tamu so maknanya air tuh paras hidung aku kalu kt tanah sbb umah aku dikategorikan rumah tinggi..Seme berpindah ke rumah abg aku sbb umah dia tinggi bangat...hehe. Kampung aku memang femes kuar tv kalu banjir, sebut jerk air sungai golok paras bahaya kompom umah aku akan banjir. Tapi sejak-2menjak ni paras air memang tinggi sampai atas rumah aku. Sejak ada highway Pengkalan Kubor ke Rantau Panjang kt kg aku tuh. Aku ni duk dekat sempadan, 10minit dr Zon Bebas Cukai Pengkalan Kubor. Bukan org siam k, cuma ada campuran skit.hehehe... Kalau korg nk shopping barang murah blh lah contact aku..hehe.

Perkhabaran dr Kapal
Semalam hubby aku call dr perairan,Indonesia bgtahu dia dh antar notice utk sign-off. Kalu ikut tarikhnya 16/12/2009 (sama ngan besfren dia-Jai aka HubbyAnis) so nnt leh kita pergi bercuti sama2. Yahoo!!! Hubby aku dh plan byk benda utk aku & Hana..Beshnye!! Kami nk bawak Hana pergi berjalan2, shian dia asyik duk rumah jerk!! smpikan shopping complex pon tak pernah pergi. Jakun tul anak mama ni...hehehe. So nampaknya aku kena amik cuti pjg ler..Seminggu ke 2 minggu??? tgk pada kebizian..hehehe...

Klah friends seme aku nk chating ngan my hubby nih..dia dh buzz byk kali dh nih..tata&nite.

18 comments:

cik mas said...

Ya Allah.. mesti rindu giler kan tepksa bepisah dgn anak.. :(

HaninFarshid said...

makin cute hannah :) mesti tak sabar hubby balik kan?? leh bawa hannah jalan2...hope ilah dapat cuti panjang to spend time with them ;)

ety said...

hannah comel....mmg kan...g keje sekejap pun kita dh rindukan anak..ni kan pulak duk berjauhan..xper nnti papa hannah balik g bwk dia jln2..

Notes From My Diary said...

aah la... cik hana dah besar... mkn kuat yerk... seme nak mamam...

Mata Hati said...

syahdunya baca entry kali. pengorbanan hari ini utk kebahagiaan esok hari..

letak ler lagi gambor hana yg comel..

whatever..yeh yeh yeh papa dah nak balik

~Pn.Ilah~ said...

Cik Mas,
Rindu gile cik mas..!!sunyi rumah bile hana dh balik...huhu

~Pn.Ilah~ said...

Hanin,
Tinggal sebulan dh Hanin..tak sabar dh rasanya nih..Tuler hopefully cuti approve...huhu

~Pn.Ilah~ said...

Ety,
Tuler tinggal skejap dh rindu. Tp, what to do!!huhu...Time nk berpisah ngan Hana tuh yg teramat-perit.. :(

~Pn.Ilah~ said...

Anis,
Makin kuat Anis, takleh tgk org mkn dia dh susah hati..hakhak.

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,
Thanks, harapnya mcm tu lah...huhu. Gambar hana??Ok nnt akak tak bz, akak upload byk2 pic dia..hehe.

Haizales said...

dear, sedih n risau i baca blog u ni..i tau rasa hati seorg ibu..itulah yg berlaku dengan i..amik degree n now tak nak keja sbb nak jaga anak sendiri..tp i xpnh nyesal buat keputusan tu..bile tgk anak dpn mata, smua jd indah belaka..

banjir...harap2 smua akan pulih seperti sedia kala..

tak sabarkan u tggu hubby balik..blh g cuti2 malaysia wth hana...amik pic banyak2 tau once g bercuti nnti..

salam peluk cium buat Hana dr RAnia n mama nyer ;)

wawa said...

ila ~ mamanya jgn debab macam tu yer...biar anak jerk..hu.hu

~Pn.Ilah~ said...

Haizales,
Hi dear, yerlah kena pilih mana satu jalan yg terbaik. Setiap keputusan ada pro & contra nye..Anak adalah segalanya segalanya..huhu.

Alhamdulilah,banjir dh makin pulih..cuma skrg ni dlm proses mengemas & membersih umah...huhu

Tu ler dear, ni ngah menghitung hari..hehehe

~Pn.Ilah~ said...

Wawa, mana tak debab nya..kembang -semangkuk sudah!!huhuhu...

cipan said...

byk ek dugaan..huhuu....

Lynn said...

wah ilah...relakss tau...n ilah patut bangga sbb dpt mengharungi segalanye...utk hana pulak..mesti syiokkk sikecik yg comel ni nk g berjln2...jgn lupe jumpe auntie tau..kang auntie nk picit2 pipi tembam tu...hehe

~Pn.Ilah~ said...

Nagee,
Tuler adui lotih rasanya...!!hehehe

~Pn.Ilah~ said...

Lyn,
Thanks lyn...tu ler ilah tak sabar dh nk tggu dia bjalan nnt senang skit nk bwk pi memana..hehe. Insyaallah nnt tggu ayah blk kita jumpa.. :)