About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

25 October 2009

Memori semalam...

Title ni mcm gempak jerk..'memori semalam', saja jerk.hehe. Seminggu sudah aku tak update blog. Aku skrg mem'bus'y sejak Hana blk sini. Minggu ni saja 2kali aku tak pi keje,gara-gara taknak bepisah ngan Hana.. Kalau dulu, pegi keje pon bangkit lambat tp skrg bangkit awal sbb sblm pegi keje aku kena msk lauk-pauk utk mak n bubur nasi utk Hana. Aku dh mula menjalani kehidupan normal bagi seorg anak n ibu..hehe...

Hana smpi sini Sabtu lepas. Mula2 tuh dia agak janggal disini,mayb ingat2 lupa. Tp aku tidak lupa utk melakukan perkara yg pernah Hana lalui bersama ayahnya time kt rumah ini..saja nk suh Hana recall the memory!! Lagipon ni permintaan ayahnya suh berbuat demikian.. Biasanya ayahnya akan bw Hana 'melawat' area dlm rumah. Ayah akan tunjuk dapur, pastu pergi dekat rak-kt rak ada kapal,jet,model kete & koleksi botol perfume. Apa yg berada kt rak tuh kebanyakkannya berkaitan ayahnya..pastu bwk dia pi tgk bilik-bilik. Tunjuk apa yang ada dlm rumah!! Kalu hujung minggu plak aku bwk dia berjalan2 area apartment n takpon g taman permainan....Skrg hana dh leh tido dgn lenanya, kalu tak nangis jer sbb windu kt buaian. So lepas ni senang lah kami nk bwk Hana pi bercuti sbb dia dh leh tido tanpa buaian.yuhoo!!!

Hari Selasa Hana terima parcel dr seorang kawan aku yg aku kenal kt blog..walaupon kami kenal di alam maya jer tp kami dh close skrg nih..hihi. Thanks MamaRania aka Haizales dgn prezie yg mcm2 nih..!!


Ni antara pic gambar anak dara aku..hehe

Hana bersama ngan anak buah aku yg sulong, Hisyam. Dia ni akan akan menamatkan zaman bujang November depan....lepas ni abg hisyam tak main dh ngan Hana sbb dia akan sibuk ngan kak elin..hehe

Time ni Hana kena buli oleh makcik2 & sepupu2nya. Skrg ni dia mjadi kesayangan nenek,moyang, pakcik2,makcik2 & sepupu2..Hana ni yg paling kecik dlm family aku & cucu mak aku yg ke 17..hehe


Nak lawan mata nampak..!!

Aucak!!

Harini aku tak kije so blh leh aku bwk Hana jejalan. Kebetulan plak mak aku nk pi umah cousin dia kt Bukit Antarabangsa bg menjemput sbb anak buah aku nk kahwin bulan depan..hehe. Lagipon minggu ni aku agak bz sbb buat preparation Success Nite DEEPARAYA kt MCA Hall semalam..aku lik pon dh kul 1 pg, gerun jugak drive dikala itu sbb KL ni byk org jahat..huahaha...But, what to do!!!hehe
Pic2 ni time aku kt Success Nite kt MCA Hall

Hana ngah kusyuk tgk cartoon..

Dh siap-siap nk kuar pi berjalan..hehe

17 comments:

k0m4nd3r said...

Kak ilah! nk no tipon! Hohoho~~ urgent! mail kat mfahmiy@gmail.com

cik mas said...

mak dengan anak sama-sama comel :)

~Pn.Ilah~ said...

Ameng,
OOO akak tahu musti ko nk kahwin nih!!!ok2..nnt akak send kt email k.

~Pn.Ilah~ said...

Cik mas,
Hoho..tQ3!! Mak dia pon comel lg ka??hehe.

Mata Hati said...

dah semakin besar hana ni.. suka tgk dia smile...

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,
a'a dh besar dh, dh pandai peel..dia memang suka senyum tp tak suka di ambil..hehe

Anonymous said...

comel la anak awak.. saya slalu jengah blog kak yat.. anak dia pun comel..

saya cadangkan awak amik maid & bleh jaga hana kat umah.. comel sgt la hana tak sanggup berpisah (ish.. mcm anak saya lak)..
jgn mare ye.. saya suggest aje..

Riana..

~Pn.Ilah~ said...

Riana,
Owh friend yat ke!! Thanks Riana trut menyinggah this blog.

Tuler ada jugak t'pk nk amik maid tp maid skrg ni ramai yg jahat, kalu ada baik pon susah nk jumpa..huhu...Memanglah kalu kira memang tak sanggup nk bpisah tp akak nk yg terbaik utk anak akak..so kena berkorban dulu...huhu. Thanks for suggestion.. :)

ety said...

syomelnya hana...dah bp bulan dia yer?dh pndai apa dia skrg....

~Pn.Ilah~ said...

Ety,
Thanks ety, Hana dh 7bln..skrg dia pandai merangkak n tgk karton..hehe.

Haizales said...

hello..hello..hello my dear...i pun dh beberape minggu tak membelogkan diri..bz gak la this lately...amboi Hana..memang cantik anak dara u ni dear..

huhu, terharu plak...n malu sbb hadiah yang tak seberapa tu u letak pic dlm blog...nnti nak bagi lagi kalo ada masa ke pos office..hehehe

bestkan rutin sbg ibu ni...lengkap rase bile kite dapat buat sesuatu tuk anak ;)

~Pn.Ilah~ said...

Haizales,
Hi dear bz wat preparation utk Besday Party Rania ke??beshnye kalu i dpt terbang ke sana..hehe.

Nk bg lagi!! Wow beshnye..hehehe.. Tu ar i skrg dh jd ibu tp smpi hujung minggu ni jer..Hana dh nk lik kg. huhu..so sad :(

Haizales said...

uiks...katanyer Hana akn tinggal wth u?L sedih la Hana balik kpg lg ;(

kalo dpt terbang...u dtg ar bawak Hana k..hehehehe

Mama Qiestina said...

heeeeeeeeee beshnye hana pulak dapat adiah ungu :)
nanti antie yat nak kasik hana pulak adiah yaaa..tunggu...

akak hana dah balek kelate keee?

~Pn.Ilah~ said...

Yat,
Rezeki hana dpt hadiah byk...TQ2..blh2 nnt aunty yat belikan combi satu!!hehehe...

cipan said...

cmne nk anak mata besar cm hana ek?

~Pn.Ilah~ said...

Nagee,
Nk anak mata besar?? Kalu utk baby nagee leh, kena cari ayah anak mata besar..kalu utk diri sendiri blm tahu caranya....kena tanya Syah mana tahu dia leh tulun..!!hehehe