About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

15 October 2009

Hohohoho....

Harini 15.9 genaplah 4 bln myHubby sailing, lagi 2bln cik abe aku nk lik..besh2!! Aku dh mula menghitung hari nih hehe...Hubby aku pon dh 4 bln tidak trn ke darat, trun nnt sure mabuk darat..hehe. Pasni hubby aku kalu leh nk naik kapal dekat2 malaysia jerk, leh kami jumpa selalu... Tp paling tak sabar anak perempuan aku nk lik sini hari sabtu nih. Bile Hana nk lik nih,byk lak aku wat preparation utknya.. Minggu lepas aku kuar ngan Ida, friend aku masa kt PUO. Kami pergi Midvalley, aku cadangnya nk beli brg Hana n aku jugak, kebetulan Ida ni plak nk shopping baju utk ke opis. Biasalah kalu dh keje ngan Multinational Company-MISC, mstlah kena tiptop,hehe...Byk yg kami plan slps ni.hikhik. Kami akan attend kelas make-up bln dpn anjuran bodyshop, pastu nk pi SPA..saja je!! kan hubby dh nk lik, so kena jaga kecantikan diri skit..hehe.

Kt Midvalley aku beli beberapa barang utk Hana n mama jugak.'Thanks ayah kerana memberi support dr zahir&batin'hehe... Ni antara yg aku beli::

Erm... kisah bwk tilam ni dr midvalley ke garden lawak tul,nasiblah ada ida tlg bwkkan sekali tilam,tiang kelambu n lelain !!seme org pandang, yerlah kami ni tak ubah mcm mat pakistan yg jual tilam pastu plak siap ditegur aunty2 duk sibuk tanya beli tilam tuh kat mana n baper harga..hakhak...ada aku kisah!!!yg penting anak aku leh tido ngan lenanya...hehe

Ha katil hana yg dh siap dihias ngan kelambu n tilam. Katil ni pemberian Anis&Jai- Thanks 'Anis katil ni kembali berpenghuni. Nnt korang request k nk apa??'hehehe...

Ini plak brg shopping aku :: Sehelai jeans Levis & BodyShop


Ni plak botol susu Hana, aku beli sbb unik n sesuai jer ngan Hana. Ada anchor gtuu, nnt bile Hana tgk anchor leh ingat kt ayah dia selalu.hehehe.


Ni plak buku bank Hana. Pasni leh lah aku saving bulan2 utk masa depan Hana. ...hehe



Gambar ni plak pic masa open house kt umah Ida, 2 minggu lps..ni lah kali pertama kami berkumpul setelah 8thn berpisah..huhu..Ada lagi yg lelain tp x dpt dtg dan ada yg dh lost contact.. "Kawan ni ibarat daki- sekejap ada sekejap tiada, tp sentiasa akan ada dibadan...Begitu jugak kawan, akan datang & pergi tp tetap diingatan sebagai seorang kawan..."


-->>End..............................................................................

10 comments:

Mama Qiestina said...

ahhhhhhhh katil itu sgt idaman mama Qies :)

kak ila beli tilam tu kat mana ekkk?
kalo dun mind berapa rat ekk?
yat nak cari ni utk qies bile alik putrajaya nanti..senang kurung je dia dlm tu kan..kite dhala jaga dia sorg bile papa takde.hihi.

yay! hana dah alik kl.
nti leh jupe Qies :)

~Pn.Ilah~ said...

Hi Yat,

Owhh yeke??Takper nnt beli putrajaya blh lah beli katil tuh...Hana pon dpt prezen dr auntyAnis&uncleJai,hehe...

Katil Hana akak bukak pagar sebelah,kira bsambung jerk ngan katil mama&ayahnya.So leh peluk2 dia bile tido..hehe. Tilam tuh akak beli kt Jusco. Tilam tu rege rm139..

A'ah Hana nk lik nnt..tp mungkin duk sini mayb 3,4 weeks jerk. Then lik kg plak..pastu dtg lik bile ayah dh sign-off..

Mata Hati said...

ekk..suami kerja kat pelantar minyak ke atau belayar dgn kapal besar?

~Pn.Ilah~ said...

si Mata Hati,
Suami sya kerja kapal..

Haizales said...

wah, elok sgt la isnin ni i nak kirim barang untuk Hana..n boleh la di katakan khas untuk Hana sempena balik ke Kl...beshnyer tgk u wat persiapan...rasa mcm nak tlg je...tapi..kite jauh...i wish i can be there...tlg u siapkan katil hana..hehehe

Notes From My Diary said...

jai pon 15hb 6 start sailing aritu... asik tersama jek kite ek... sama2 la kite counting days menunggu kepulangan hubby terchenta...

ps:agak2 sign off pon tersama tarikh tk??? ley jmpe kt KLIA... kuikuikui...

Afira said...

Alhamdulillah..Finally dah dekat husband Kak Ilah..Cutenya Hana nya katil...cantikla..tentu sakan dia tidoq nnti..Semoga Kak Ilah + family berbahagia selalu..amin..

~Pn.Ilah~ said...

Haizales..
Wah apa eak??mama dia plak yg excited..hehe..Kalu u ada kt sini sure leh selalu meronggeng kita nih..

Ada ler skit2 psiapan..biasa2 jek lah. Berbunga hati i my gurl dh lik...huhu

~Pn.Ilah~ said...

Anis,
yeke??memang serasi kan kita ni..anak sulung kita bakal sama bulan cuma tahun jerk berbeza. Tuler kita sama2 tggu k..kalu sign-off sama tarikh lagi cantek blh kita merewang dulu...hehe.

~Pn.Ilah~ said...

Nora,
Thanks nora!! Tuler, sekejap plak rasanya..hehehe. Cute eak??hadiah dr kawan.. :) Takpe nnt nora dh ada baby leh beli katil ni gak..hehe.

Kak ilah pon doakan nora akan berbahagia hingga ke jinjang pelamin n akhir hayat..dh nk dekat kan majlis korg??