About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

02 October 2009

Raya

Hi friends, Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin!! Malas jer aku nk update blog ni. Yerlah semangat berhari-raya masih berkobar2 lg, esok aku ada jemputan rumah terbuka kt Hulu Langat. Tak tahu lg nk pegi ke tidak, kalu tak pergi rugi sbb esok ramai kwn2 ex-PUO dtg…hehe..

Raya aritu aku beraya di Kelantan memandangkan hubby kt Kapal. So, thn ni first time aku beraya berdua ngan Hana sbb thn lepas Hana masih dlm pewut lg..hehe. Cuti raya aku gunakan sebaiknya bersama Hana. Tak pernah berpisah walau sekejap..cuma di suatu hari tuh aku tinggalkan sekejap utk pegi kenduri kt rumah kawan baik aku masa sekolah menengah dulu…

Hana kini dh nk msk 7bln…Dia makin membuas, tak reti duk diam. Suka mkn kalu blh nk tambah bubur nasi. Dh pandai main ‘aucak’@ bhs kelantan ‘chiku cak’. Gusi makin keras, kalu dpt jari kita dia akan gigit2. Makin mahir guna walker then dia dh pandai main kejar2. Suka berusaha utk mendapatkan sesuatu. Pantang tgk buku mesti dia nk. Kalu kita buka buku mst ajar dia, dia dengar lah Tp kalu tak baca dia nk gigit2 buku tuh. Kalu dia tak dpt, hana mesti meraung sekuat hati….Tu jerlah pekembangan dia sehingga umur 6 bulan 20hari…hehe..

Ni lah antara aksi Nur Safiyah Hana sebelum&selepas Raya…





























Sorry lah quality picture tak berapa bgs sbb Hana tak duk diam & camera tak dpt nk capture pic ngan baik. Lagipon mama Hana pakai camera murah jerk…huhu. Nnt ayah Hana belikan camera baru blh lah mama Hana amik pic Hana dgn sebaik mungkin.hehehe..(berangan jerk). Pastu plak view kt blog tak berapa menarik sbb aku pon tak tahu apa masalah blog aku ni takleh nk edit apa2 pon, edit pon kt coding mcm hampeh jerk...sudah beron!! hehehe.. Takperlah, harap u all halal jerlah ya..

16 comments:

Mata Hati said...

baby comel..how sweet..

~Pn.Ilah~ said...

hi fairul,
Thanks...

cik mas said...

alahai comel sungguh baby ini. betul anak mama la ni.. :)

~Pn.Ilah~ said...

Cik mas,
Thanks...ni pemberian Allah yg tak terhingga kpd sya. Cik Mas mcm mana skrg??ble due?take care k...

Ena Mazly said...

alahai ilah, macam mana lah ilah boleh tahan dok berjauhan dgnsikecil comel lote ni.... sure setiap saat rindukan dia kan...

geramnye tgk mata hana... boooolatttttt....

~Pn.Ilah~ said...

Kak Ena,
Apa blh buat kak..huhu...Setiap saat rindukan senyuman dia kak...ni nk nanges nih...huaaaaa...

Notes From My Diary said...

tgk kat fb... puas hati... hehe... cik hana kite makin beso...

~Pn.Ilah~ said...

Anis,
kt FB leh upload video kt sini nk upload arhhh jenuh giler nunggu..

Betul kata anis kalu ayah dia tgk video mst ulang ratus kali..tapikan kali ni ayah Hana siap kata lmbtnya nk lik..huhu...dah tak sabar benor dia nk jumpa cik Hana..

Anonymous said...

yolah... klu kite pon tk sabar... inikan pula ayah dia... mesti tk seng hati, ingt nak balikkkk jek... rindu menggebu2...

anis...

naeemmudhol said...

Cute baby ........

ety said...

alalalala...comelnya si hana ni..geram tgk...cute dia pakai baju kurung..best kan beraya dgn si anak kecik...

~Pn.Ilah~ said...

Naemmudhol,
Thanks...


Ety,
Yerlah dpt beraya ngan sikecik besh sgt walau ayah dia takder..he2...

Mata Hati said...

baby yg comel... sekali imbas mcm muka mama nya kan.. seiras

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,
Sekali imbas mcm sya..hoho..kalu 2 kali imbas mcm sape?? Tp byk org kata ikut ayah nye..hehe...

Haizales said...

Slam dear...hye, im back...rindunyer kat u n Hana...wah,cute sgt pic2 Hana..dah pandai bergaya anak dara u ek...eee, kalo la dapat cium pipi mungil Hana...btw,how r u my fren?

~Pn.Ilah~ said...

Haizales,
Hi dear, lamanya u bertapa!! yerlah anak dara i dh makin besar..hehe.Riana n u sihat ke?? i n hana sihat jerk..Hana blk kajang this week..hehe. berbunga hati i bile anak dara i nk blk..hehe. nnt i update kan story yg latest k..

nnt ada masa u add i kt ym k. sis_ilah@yahoo.com takpon kt facebook guna email tu jugak...