About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

16 June 2009

Bye2 Mr.Rafizan..

Harini aku dtg keje seperti biasa…tiada perubahan walaupon hubby dh sign-on semalam,hu2…kalu diikutkan sepatutnya harini aku cuti sbb nk hantar hubby ke airport. Tp hubby dpt tahu dia kena pergi smlm jugak utk penerbangan ke Surabaya, Indonesia yg dipercepatkan sehari…aku dpt call dr hubby kul 4ptg semalam bgtahu dia akan fly ke Surabaya kul 7. x gila nama nya tuh!!!…aku tkejut dgr news tuh..sakit hati gile kt company dia…yerlah wat keje last minit then myusahkan org lain..so tpaksa lah aku cau lbh awal. Aku mintak kbenaran dr boss aku nk blk.nasiblah dpt boss baik, dia benarkan tp arini aku kena replacement lah 2 hours…huhu.nk wt cmner dh nama nya kuli. So smpi kt rumah aku packing brg2 yg hubby nk bwk,Dia lak baru ontheway dr opis area klcc,surelah jam. kelam kabut dibuatnya..so checkin sblm kul 6.30 ptg..Kami btolak dr kajang jam 5.45ptg..hubby pecutlah sbb takut tak sempat, Smpi airport kul 6.20ptg..aku trunkan hubby n beg2 kt lobby pelepasan, aku lak cari parking..tp sblm tuh aku siap2 bsalam ngan dia takut tak smpt jumpa. Parking plak full, alih2 aku jumpa uncle yg jaga parking then aku mintak tlg dia...nasiblah ada 1 tmpt parking.So cepat2 aku park n dptkan hubby..aku smpt bbual ngan dia hanya 5minit saja..hubby smpat bpesan suh jaga diri baik2, nnt lik jenguk hana pastu aku mintak izin utk keluar rumah utk keje n pegi memana (benda paling penting)..Time tuh aku tahan air mata sbb aku takmo menangis dpn dia, takut nnt dia pergi keje duk runsing n susah hati ingat kt kita (nk jd kuatlah konon).…hubby bgtahu kapal tuh smpi bln 9 jer sailing kt area tuh…pastu nnt sailing mcm biasa.yuhoo!!nnt blk Malaysia aku leh g jumpa dia kt port…sblm dia msk ke balai pelepasan sempatlah kami snap 1 pic utk kenangan..hik2. pastu aku bsalam kali kedua, dia msk ke balai berlepas n aku pon blk…hubby lambai kt aku, masa tu aku tetiba sebak, air mata mula berlinang..tp aku kena tahan lah sbb malu kt org ramai…lgpon lik nk drive lg.aku smpi umah kul 8 mlm…

Bila aku melangkah masuk ke rumah masa tuh hanya Tuhan sj yg tahu…hu2 sedihnya..rumah aku kini sunyi sepi dh tiada lg gelak ketawa…Kini tiada lg org yg suka kacau aku, yg suka berebut toilet time mandi,yg sukat tarik telinga,yg suka tukar channel tv bile aku tgk….uwaaaaaaaaa!! sunyinya hidup aku, ku peluk2 baju Hana & hubby..arituh anak tinggalkan aku, kini husband plak yg pergi… nk wt cmner dh kahwin dgn org kapal…bak kata org “Jgn berumah di tepi pantai, kalau takut di lambung ombak”….hik2. Tp ini dh ketentuan dr Ilahi, aku redha..

Tp bile aku pk blk smpi bile aku nk sedih, smpi kering airmata pon dia tetap pergi selama 6bln gak. lgpon hubby aku bkn pegi enjoy tp pegi cari rezeki utk hana n aku jugak (cehh memujuk hati yg tgh duka lara)….Jam kul 10.30mlm handphone aku berbunyi, tgk2 hubby call bgtahu dh smpi Surabaya. Dia tgh tggu beg…tak tahan gak airmata aku ni, akhirnya aku menangis time ckp ngan hubby…aku bgtahu aku sunyi, hubby bgtahulah sunyi pon kena duk jugak lah,nnt abg lik (smpt lg wt lawak tolol)hua2…hubby aku kata, kalu aku sedih2 hana pon sedih gak…bile dgr nama Hana aku terus stop…Erm cik Hana sejak duk kg nih takmo tido sgt sbb sana ramai kawan2..dia dh nk main, pastu dia taknak baring sbb nk tgk budak2 main…

Apapon yang terjadi & aku dilalui nih..hidup mesti diteruskan juga, cayok3!!...nilah dugaan namanya dan tiada seorang pon manusia yg hidup tanpa dugaan & cabaran. betul tak??.….hehe. ~peace!!



Mama, Ayah & Hana....




Mama wif Hana




Mama wif ayah..


8 comments:

cik mas said...

sedih lah pulak bc entri ni.. inilah dugaan istri2 pelaut..

Haizales said...

wak...jgn sedih2 k...kite nangish gak bile bace entri ni..sabar k,life must go on sbb nak carik rezeki...be strong k...

MamaHana said...

to mas,
nk wt cmner mas dh nasib kita mcm nih.. :)

MamaHana said...

to haizales;
thanks, awk jgn lah nangis plak..i'm dh ok...'life must go on'...

Ena Mazly said...

Take care ye ilah... Kami2 yg se'kapal' sgt faham apa yg ilah rasa...

Dan kami sentiasa ada kat sini utk kongsi suker duka ilah dok sengsorang bila hubby dah belayar...

Smile kay darling...

Yat Ekhram said...

huwaaaaaaaaa.. kak ila.

sedey taw baca entry neh :(
kite pon rindu hubby nie..baru sebulan g rase lama gile kan.

btw.kak ila ade hana..
be strong k.
busan2 meh dtg putrjaya kite lepak-lepak minum!

MamaHana said...

to Kak ena,
Thanks alot coz byk bg support kt ilah...seme isteri pelaut pn mengalami n merasai apa yg ilah rasa skrg kan, hu2...kita serupa!!! :)

MamaHana said...

to yat,
thanks yat...jgn lah sedih, org bwk bdk tak elok nanes3 tau..

yalah akak ada hana tp hana jauh...hu3...

insyaallah nnt free akak ke putrajaya, tp mak buyung larat lg ke nk lepak2 minum???hehe...