About Me

Facebook

Followers

K.A.M.I

K.A.M.I

Alam Percintaan

Alam Percintaan

Alam Perkahwinan

Daisypath Anniversary tickers

Nur Safiyah Hana

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Zarif Rani

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

10 April 2010

Permulaan April 2010...

Aicemmm!!!...erm dh berhabuk rupanya blog aku dh lama sgt tak update. Hampir 2 bln tak menulis cerita dongeng ni..hehe. Lagipon aku baru saje kembali dr kampung kedah&kelantan..Lebih kurang sebulan aku disana memandangkan hubby kena 'sea trial' utk kapal baru kt penang, ingatkan seminggu rupanya hampir sebulan disana. Tupon nasiblah atas ihsan FIL&MIL menghatar aku blk ke kelantan..hoho... Di atas permintaan si Mata Hati mengingatkan aku utk update blog yg mula bersarang...Ntahlah semenjak jd surirumah sepenuh masa ni tak sempat aku nk update blog..tambah2 ada sifat kemalasan yg ada dlm diri ini..hehe

Tiada yg menarik utk di ceritakan pasal aku..Hubby masih didarat, kalu diikutkan dh dipanggil utk sign-on tp dia tolak memandangkan opis bg dia tempoh 3hari utk dia standby. Lagipon byk benda dia nk settle rumah, anak, bini...aku lg lah suka kalu dia postpone. hehe... Harini Hana dh 1thn 1bln 2hari, dh nk jd anak dara gtu..huhu.. Ni gambar terbaru, smlm baru snap...hehe


Rambut kerintingnya makin terserlah di bahagian bawah...

Tahun ni Hana sambut besday di 2 lokasi di kedah & kelantan...Kami sambut dgn family jer, ala-kadar saja. Insyaallah, nextyear celebrate kt Kajang plak dgn auntie-uncle-kawan2 hana semua...hehe.. Ni hadiah dr kami untuk Hana...


@ kedah..

@ kelantan


Perkembangan Hana terkini:

Panggilan skrg : Hana, tingting (rambut kerinting), adik, cik hana, mek kelate...

Berat : 9.4 kg

Makanan kegemaran : Bubur nasi campur ayam/daging/ikan & sayur, bubur ayam mcD,baby bite, pisang, anggur, kismis, roti...dan byk lg sbb Hana suka makan...

Minuman kegemaran : Susu (snow step 2), air masak (sama banyak ngan minum susu...sgt suka), milo ais, jus buah-tembikai...

Jenama Pakaian : Disney-minnie mouse , kasut-nike, pakaian dirumah- seluar panjang ngan baju singlet jarang, Diapers pilihan surelah Huggies Dry Pants sbb susah sgt nk baringkan dia skrg ni...

Kepandaian : Boleh sebut Allah, ayah (bile nk main), mama (bile nk tido, sedih), baby(seme budak tak kira besar dr dia pon, panggil baby), bear, cing (kucing), dh (sudah), abe(abang), kakak, ci'cak (cicak), dap(sedap).. Dalam proses bertatih, belum berjalan lg sbb berat bontot..hehehe. Kalau takmo dia akan mengelengkan kepala. dah pandai salam n cium tgn.

Chanel kegemaran : Playhouse Disney(613) - Special agent OSO, word world, animal mechanical, danny&daddy, mickey mouse clubhouse. Disney Chanel (615) - Upin Ipin. OASIS (106) - Indahnya Iman.....aku pon sama2 tengok citer dia, dh naik pening dibuatnya....

Perangai : Suka kentot kuat!!.... Pernah di suatu majlis pertunanggan dia mengeluarkan 3 das tembakan..wat malu mama & ayah jerk...huhuhu. Tidak friendly, kalu ngan org tidak dikenali kompom dia akan berpaut sekuat kt baju mama & ayah nya..kalu org nk amik dia akan meraung sekuat hati.... Mudah busan bile g shopping.
Sangat manja, kalu kena marah dh pandai merajuk, pandai buat hal sendiri... Tidak tahan dengan panas, mudah berpeluh.....suka mandi@main air.

Itulah antara perkembangan Hana. Sekarang aku dpt lihat sendiri perubahan Hana dari semasa ke semasa..kalu dulu aku tak berpeluang tp sekarang setiap saat aku bersama Hana. Semenjak dia bersama aku, masa aku hanya utk dia sampaikan aku tak sempat untuk berchating,berblog,berfb...Lagipon dia sangat buas, sentiasa kena awasi takut jatuh....Kehidupan aku tak kerja ni agak membusankan tp aku tersangat happy bersamanya...

Tahniah Jai&Anis

Walaupon dh agak terlambat untuk aku viewkan kepada semua cahayamata anis & jai. Nur Adelia Zahra Binti Kamarulzain,dia hanya berpeluang bersama papanya hanya seminggu sbb papa nye terpaksa meneruskan pelayaran utk mencari sesuap nasi utk dia & mamanya. Takper adelia sure kuat mcm mamanya...Semoga kehadiran adelia menambahkan kebahagian dalam kehidupan kalian... p/s Hana utk Adelia::Nnt kita jumpa di terengganu bln 7-12, kita kaco ayah & papa baca buku k....hehe

Hana tidak sabar untuk melihat baby/her bestfriend... @ Hospital Pantai Batu Pahat, Johor

Nur Adelia Zahra Binti Kamarulzain



~~~~~~~End~~~~~~

13 comments:

dianafirdaus said...

Hana semakin chomels!!!

~Pn.Ilah~ said...

Diana,

Yeke??ilah tgk hana mcm biasa jerk...diana masih kt kapal lg ke??bile nk blk?? wow syoknye dpt follow...selamat berhoneymoon utk ke2 kali. Take care!! :)

cik mas said...

oooi.. lamanya mak yung menyepi. hana comel sangat!. ilah, congrats ye on your pregnancy. tk wish lagi ritu.. :D

~Pn.Ilah~ said...

Cik Mas,
Tu ler..ilah just follow jerk ur blog..so Luqman Hakimi mcm mana kena tinggal?? Cik mas ok tak?? TQ cik mas..mintak2 dpt boy plak...

Mata Hati said...

baru skrg nampak kerinting kat rambut hana. comel kerinting tu. gigi pun dah nampak. so sweet

nak nakal2 pun tak per sbb mama selalu ada masa utk melayan..kan hana..hehe

~Pn.Ilah~ said...

Fairul,

Nakal sgt smpi tak terlayan dibuatnya...huhu

Mummy Isya said...

K.Ilah.. comney n notty sgt Hana!!! hehe.. geram ayu tgk

Haizales said...

salam...fuhhh..rasa mcm bkurub lame kan kite tak borak n i pun br update blog..omg, anak i da burfday ye?huhu..mama nyer tlalu bz ar..almaklum ar...rest' punyer pasal,mmg tak dpt nk buat ape2 pun for d time being...

btw,cantiknya hana...rambut makin kerinting,vogue gitu..ape2 pun mama hutang ye burfday gift utk hana...

love...muahzzzz

~Pn.Ilah~ said...

Ayu,

Gtuhlah hana nih..kade2 pening palo dibuatnya.. Comey supo isya lah..perangai nmpok spesen jah.. Ada kisah yg lg notty, nnt kak ilah story kt ym..hehe

~Pn.Ilah~ said...

Haizales,

Serupa jerk kita dua nih..u bz ngan bisnes u, i plak bz bercuti2 ngan hubby n hana.. kalu hubby i g opis dia, i nk tumpang nk g restoran u sbb dekat jerk. blh kita sembang panjang..nnt i caling2 k..

u ni selalu nk kasi hadiah kt hana..dh byk dh...alah i pon phm u bz skrg dh ler maid takder..

kim salam kt en.syam n rania k..miss u all so much,muah2

wawa said...

Comel hana...mamanya makin comel ker?

Ucap tahniah kat anis& jai...

~Pn.Ilah~ said...

Wawa,

Tq auntie.. mama hana comot,hehe...lama senyap??

Anonymous said...

whoaaa... hupdate sudah... ada entry utk adelia lg... tenkiu2... blog kt jg yg makin bsarang... huhu...

oyeh... nnti jmpe d tganu okey... papa n ayah stdy, mama2 n anak2 jln2... hehe... jln2 area pantai timur plak...

anis&jai